-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Darmowa dostawa w naszym sklepie już od 49 zł!
0
twój koszyk
0,00 zł
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
-
BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY CAŁY BIO 70 g - DARY NATURY (PRODUKT SEZONOWY) DARY NATURY - inne
78.88
| Opinie | |
| Wysyłka w ciągu | 3 dni |
| Cena przesyłki | 0 |
| Dostępność |
Duża dostępność
|
Zamówienie telefoniczne: 507 970 555
| Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
suszony borowik szlachetny* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Borowik suszony to przede wszystkim składnik pierogów z grzybami, bigosu, sosów, a także potraw mięsnych. Grzyby te doskonale podkreślają smak dziczyzny.
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami
Potrzebujemy: 140 g suszonych grzybów, 1 kg kapusty kiszonej, 1 cebula, pieprz.
Przygotowanie: Kiszoną kapustę zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie odcedzamy i drobno siekamy.
Suszone grzyby namaczamy w zimnej wodzie co najmniej przez godzinę. Dokładnie płuczemy, umieszczamy w garnku i zalewamy zimną wodą. Gotujemy przez ok. 1 godzinę. Następnie odsączamy i drobno siekamy.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni klarujemy MASŁO, dodajemy cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy posiekaną kapustę i grzyby. Dusimy przez ok. 30 minut. Doprawiamy pieprzem.
Rozwałkowujemy ciasto na ok. 2 mm grubości. Wykrajamy placki, nakładamy nadzienie i dokładnie zlepiamy krańce ciasta.
Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i czekamy, aż wypłyną na wierzch.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 51,4 g
w tym cukry: <1,0 g <br/>Białko: 28,3 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
suszony borowik szlachetny* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Borowik suszony to przede wszystkim składnik pierogów z grzybami, bigosu, sosów, a także potraw mięsnych. Grzyby te doskonale podkreślają smak dziczyzny.
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami
Potrzebujemy: 140 g suszonych grzybów, 1 kg kapusty kiszonej, 1 cebula, pieprz.
Przygotowanie: Kiszoną kapustę zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie odcedzamy i drobno siekamy.
Suszone grzyby namaczamy w zimnej wodzie co najmniej przez godzinę. Dokładnie płuczemy, umieszczamy w garnku i zalewamy zimną wodą. Gotujemy przez ok. 1 godzinę. Następnie odsączamy i drobno siekamy.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni klarujemy MASŁO, dodajemy cebulę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy posiekaną kapustę i grzyby. Dusimy przez ok. 30 minut. Doprawiamy pieprzem.
Rozwałkowujemy ciasto na ok. 2 mm grubości. Wykrajamy placki, nakładamy nadzienie i dokładnie zlepiamy krańce ciasta.
Pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku i czekamy, aż wypłyną na wierzch.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 51,4 g
w tym cukry: <1,0 g <br/>Białko: 28,3 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
"DARY NATURY" SP. Z O.O. KORYCINY 73, 17-315 GRODZISK
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
18.50
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
Masa netto (g):
70
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
9.70
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
DARY NATURY - inne
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Polska
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Orientacyjny termin przydatności:
01.11.2027
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.