-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Darmowa dostawa w naszym sklepie już od 49 zł!
0
twój koszyk
0,00 zł
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
-
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDŻOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Symbol:
5900038001022
5.37
| Opinie | |
| Wysyłka w ciągu | 3 dni |
| Cena przesyłki | 4.99 |
| Dostępność |
Duża dostępność
|
| Kod kreskowy | |
| EAN | 5900038001022 |
Zamówienie telefoniczne: 507 970 555
| Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3 %, sól.
OPIS
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
Przygotować do ciasta drożdżowego
- 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego
- 2 JAJA*
- 50 g cukru
- 150 ml MLEKA**
- 30 g oleju lub roztopionego masła
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- owoce
Przygotować do kruszonki
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła.
Wykonanie:
- Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier i cukier wanilinowy, wbij jaja/kleik z siemienia i wlej ciepłe mleko/wodę o temperaturze max. 30 °C
- Wyrabiaj mikserem ok. 3 min lub ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa
- Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut
- Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut
- Z podanych składników zagnieć kruszonkę
- Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką
- Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 °C, około 40 minut (do suchego patyczka)
- Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
W wersji wegańskiej
- *2 łyżki siemienia lianego (16 g) zalej 100 ml ciepłej wody, odstaw na 3 minuty
- **100 ml ciepłej wody
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1507 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,25 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3 %, sól.
OPIS
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
Przygotować do ciasta drożdżowego
- 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego
- 2 JAJA*
- 50 g cukru
- 150 ml MLEKA**
- 30 g oleju lub roztopionego masła
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- owoce
Przygotować do kruszonki
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła.
Wykonanie:
- Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier i cukier wanilinowy, wbij jaja/kleik z siemienia i wlej ciepłe mleko/wodę o temperaturze max. 30 °C
- Wyrabiaj mikserem ok. 3 min lub ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa
- Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut
- Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut
- Z podanych składników zagnieć kruszonkę
- Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką
- Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 °C, około 40 minut (do suchego patyczka)
- Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
W wersji wegańskiej
- *2 łyżki siemienia lianego (16 g) zalej 100 ml ciepłej wody, odstaw na 3 minuty
- **100 ml ciepłej wody
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1507 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,25 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
21.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
3.00
Masa netto (g):
200
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
15.90
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Orientacyjny termin przydatności:
30.09.2026
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.