-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Darmowa dostawa w naszym sklepie już od 49 zł!
0
twój koszyk
0,00 zł
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
-
OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN WYSOKOPOLIFENOLOWA FENOLIO PDO TERRA DI BARI CASTEL DEL MONTE BIO 500 ml - LEVANTE LEVANTE (włoskie oliwy, oleje)
Symbol:
8011845006050
62.26
| Opinie | |
| Wysyłka w ciągu | 3 dni |
| Cena przesyłki | 0 |
| Dostępność |
Duża dostępność
|
Zamówienie telefoniczne: 507 970 555
| Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
Ekologiczna oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
OPIS
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin FENOLIO Terre di Bari ChNP to oliwa o ponad dwukrotnie wyższym stężeniu polifenoli (690 mg/kg) w porównaniu do "standardowych" oliw.
Składa się na to kilka czynników:
Użyta odmiana: FENOLIO jest wytwarzana z odmian oliwek naturalnie bogatych w polifenole, takich jak Coratina, znana z wyraźnego gorzkiego i ostrego smaku.
Czas zbiorów: oliwki zbierane są na samym początku dojrzewania, kiedy zawartość polifenoli osiąga szczyt. Takie podejście prowadzi do niższej wydajności ekstrakcji, ale skutkuje uzyskaniem oliwy niezwykle bogatej w związki fenolowe.
Zoptymalizowana ekstrakcja i przetwarzanie: tłoczenie w niskiej temperaturze w ciągu 12-24 godzin po zbiorze. Kontrola tlenu w krytycznych fazach w celu zminimalizowania utleniania polifenoli.
Filtracja i przechowywanie oliwy w kontrolowanej temperaturze, aby spowolnić naturalny spadek zawartości polifenoli.
Wysoka zawartość polifenoli: 690 mg/kg. Polifenole w oliwie z oliwek pomagają w ochronie lipidów we krwi przed stresem oksydacyjnym. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 20 g oliwy z oliwek dziennie. Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi). Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.
Zaleca się codzienne spożywanie FENOLIO w postaci surowej, jako elementu zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia w celu osiągnięcia maksymalnych korzyści.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 71 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól 0 g
Polifenole: 63 mg
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Ekologiczna oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
OPIS
Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin FENOLIO Terre di Bari ChNP to oliwa o ponad dwukrotnie wyższym stężeniu polifenoli (690 mg/kg) w porównaniu do "standardowych" oliw.
Składa się na to kilka czynników:
Użyta odmiana: FENOLIO jest wytwarzana z odmian oliwek naturalnie bogatych w polifenole, takich jak Coratina, znana z wyraźnego gorzkiego i ostrego smaku.
Czas zbiorów: oliwki zbierane są na samym początku dojrzewania, kiedy zawartość polifenoli osiąga szczyt. Takie podejście prowadzi do niższej wydajności ekstrakcji, ale skutkuje uzyskaniem oliwy niezwykle bogatej w związki fenolowe.
Zoptymalizowana ekstrakcja i przetwarzanie: tłoczenie w niskiej temperaturze w ciągu 12-24 godzin po zbiorze. Kontrola tlenu w krytycznych fazach w celu zminimalizowania utleniania polifenoli.
Filtracja i przechowywanie oliwy w kontrolowanej temperaturze, aby spowolnić naturalny spadek zawartości polifenoli.
Wysoka zawartość polifenoli: 690 mg/kg. Polifenole w oliwie z oliwek pomagają w ochronie lipidów we krwi przed stresem oksydacyjnym. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 20 g oliwy z oliwek dziennie. Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi). Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.
Zaleca się codzienne spożywanie FENOLIO w postaci surowej, jako elementu zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia w celu osiągnięcia maksymalnych korzyści.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3389 kJ/824 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 71 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól 0 g
Polifenole: 63 mg
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
OLIO LEVANTE S.R.L., VIA BARLETTA, KM 20,200, 76123 ANDRIA
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
28.30
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
6.10
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
6.10
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
LEVANTE (włoskie oliwy, oleje)
Kraj pochodzenia:
Włochy
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Włochy
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Certyfikaty inne:
Chroniona nazwa pochodzenia
Orientacyjny termin przydatności:
27.06.2026
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.