-
SER PECORINO ROMANO BIO 125 g - BIO-VERDE BIO-VERDE (oliwki, sery, makarony, przystawki)
Nowość


Symbol:
4000915107791
30.31
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 4.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Zamówienie telefoniczne: 507 970 555
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
MLEKO owcze*, sól, podpuszczka jagnięca, bakterie kwasu mlekowego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pecorino Romano to jeden z najbardziej znanych włoskich serów. Jest produkowany z MLEKA owczego, co sprawia, że ma wyraźnie inny profil smakowy niż sery krowie, takie jak Parmigiano Reggiano.
W procesie dojrzewania, który trwa zazwyczaj od 5 do 8 miesięcy, SER zyskuje wyrazistość, a jego smak staje się bardziej pikantny i złożony.
Jest szeroko stosowany w kuchni włoskiej, szczególnie w makaronach (np. w tradycyjnej „cacio e pepe"), risottach, sałatkach, a także jako składnik wielu innych potraw. Pecorino Romano doskonale komponuje się z oliwą z oliwek, świeżymi ziołami oraz czerwonym winem, co sprawia, że jest doskonałym wyborem do dań włoskiej kuchni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1683 kJ/406 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 25 g
Sól: 4,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8℃
MLEKO owcze*, sól, podpuszczka jagnięca, bakterie kwasu mlekowego. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pecorino Romano to jeden z najbardziej znanych włoskich serów. Jest produkowany z MLEKA owczego, co sprawia, że ma wyraźnie inny profil smakowy niż sery krowie, takie jak Parmigiano Reggiano.
W procesie dojrzewania, który trwa zazwyczaj od 5 do 8 miesięcy, SER zyskuje wyrazistość, a jego smak staje się bardziej pikantny i złożony.
Jest szeroko stosowany w kuchni włoskiej, szczególnie w makaronach (np. w tradycyjnej „cacio e pepe"), risottach, sałatkach, a także jako składnik wielu innych potraw. Pecorino Romano doskonale komponuje się z oliwą z oliwek, świeżymi ziołami oraz czerwonym winem, co sprawia, że jest doskonałym wyborem do dań włoskiej kuchni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1683 kJ/406 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 25 g
Sól: 4,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8℃
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
ISANA Naturfeinkost
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
1.50
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
15
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
20.00
Masa netto (g):
125
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
10.00
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
Producent:
BIO-VERDE (oliwki, sery, makarony, przystawki)
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Certyfikaty inne:
Chroniona nazwa pochodzenia
Produkt chłodniczy:
tak
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.